Tuinhout

Tuinstructuren, spoorbielzen, hekwerken en vlonders zijn een integraal onderdeel geworden van het Britse tuinontwerp. Hoewel we niet gezegend zijn met het grootste klimaat, geniet de Britse huiseigenaar van zijn tuin en de voordelen die hij kan bieden door zijn bruikbare leefruimte uit te breiden naar de buitenlucht. Hier vindt u componenten voor pergola’s, vlondersets, houten bekleding van verschillende afmetingen en soorten, afrasteringsproducten, spoorbielzen en vele andere materialen die de aanleg en inrichting van uw tuin, ongeacht de grootte en de locatie, een beetje makkelijker maken – de enige grens is uw eigen fantasie.

Wij zijn een volledig traditionele zagerij waar we een groot aantal verwerkingsmachines hebben die ons in staat stellen om op maat te zagen, dus mocht u een andere maat nodig hebben dan onze standaardmaten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, want bijna elke eis is mogelijk!

Tuinhout kopen? Wij hebben meer dan 400 verschillende soorten planken, regels, gordingen, palen, … in ons aanbod

De exploitatie van verschillende zagerijen in het Verenigd Koninkrijk en de aanwezigheid van partnerfabrieken op het continent stellen ons in staat om u een uitgebreid assortiment van hoogwaardige binnenlandse en Europese houtproducten aan te bieden. Van het op maat zagen van uw eigen stuk hout, tot houten bekleding in verschillende soorten, profielen en maten, wij zijn echt een ‘one stop shop’ voor alles wat met hout te maken heeft.

Wat ons uniek maakt is onze landelijke kraanleveringsdienst. Wij beschikken over een wagenpark met kranen die ons in staat stellen onze producten te leveren, ongeacht de grootte, de lengte en de breedte van het Verenigd Koninkrijk. Of u nu een monster van een eikenhouten dekvloer of een vrachtwagenlading vol karkashout heeft besteld, wij zorgen ervoor dat deze op de meest efficiënte en kostenefficiënte manier bij u terechtkomt.

Structurele groene eikenhouten balken
Groene structuureik is gewoon vers gezaagd eikenhout dat in de afgelopen 3 – 6 maanden is gekapt. Het heeft een relatief hoog vochtgehalte en is daarom gevoelig voor krimp en beweging tijdens het droogproces. De krimp en beweging is zeker niet zeker, maar het is een goed idee om er rekening mee te houden bij uw aankoop. Groene eik is bijna volledig verantwoordelijk voor de bouw van de statige huizen en oude woningen in het Verenigd Koninkrijk (dus het kan niet zo slecht zijn!) en moet worden gezien als een karaktervol alternatief voor luchtgedroogde eik voor structureel intern gebruik. Het is ook perfect voor buitenpergola’s, schuren en alle soorten nieuwbouw.

Structurele luchtgedroogde eikenhouten balken
Luchtgedroogde structuureik is precies zoals het klinkt, eik droogt relatief langzaam (ca. 25 – 40mm per jaar) dit is een algemene regel en moet niet worden vertrouwd, het is sterk afhankelijk van de omgeving waarin de eik wordt opgeslagen. Onze luchtgedroogde eikenhouten balken worden al 3 – 5 jaar in perfecte droogcondities bewaard. We zijn blij dat ze zoveel mogelijk bescherming bieden tegen toekomstige krimp of beweging. We zijn namelijk van mening dat onze balken de allerbeste zijn die beschikbaar zijn en afkomstig zijn van een consortium van 5 professionele zagerijen in Noord-Frankrijk die gespecialiseerd zijn in niets anders!

Sortering
UK normen voor de sortering van groene eikenhouten balken vallen onder TH1, TH2 en vervolgens THA, THB. TH1 of TH2 is de klasse voor kleinere balken, tenzij de doorsnede gelijk is aan of groter is dan 20 000 mm2 en de dikte gelijk is aan of groter is dan 100 mm, in welk geval de klasse zou worden ingedeeld in THA of THB.

THA/TH1 en THB/TH2 worden bepaald door bepaalde kenmerken, bijvoorbeeld, eik van THA-kwaliteit kan knoesten hebben met een dikte of breedte van meer dan 0,2 (1/5), terwijl THB knoesten kan hebben met een dikte of breedte van 0,75 (3/4).

Zowel THA- als THB-hout kan geen boogvervorming hebben van meer dan 10 mm over een lengte van 2m, een veer van meer dan 8 mm over 2m of een verdraaiing van meer dan 1 mm per 25 mm breedte over een lengte van 2m.

THA is voor het overige gelijkwaardig aan D40 en THB aan D30.

Als de eik eenmaal visueel is gesorteerd en voldoende wordt geacht voor gebruik, wordt de TH-code door een bouwkundig ingenieur gebruikt (met de doorsnede van de balk) om uit te rekenen welke grootte van de balk nodig is voor de betreffende overspanning en belasting.

Hout kopen, Eiken is een zeer beproefd materiaal dat al duizenden jaren wordt gebruikt, maar met het sorteersysteem en de normen waaraan wij ons moeten houden, kunt u er zeker van zijn dat de eikenhouten liggers die wij leveren de moderne sorteerproeven kunnen doorstaan.